Nieuws

AOW-leeftijd 3 maanden omhoog

De AOW-leeftijd is de leeftijd waarop u voor het eerst AOW krijgt. De AOW-leeftijd was jarenlang voor iedereen hetzelfde: 65 jaar. Maar dat is al een aantal jaren niet meer zo. De AOW-leeftijd gaat langzaam omhoog. Hoe later u bent geboren, hoe hoger uw AOW-leeftijd. Zonder die geleidelijke stijging zou ‘het pensioen van de overheid’ namelijk niet langer betaalbaar zijn.

In 2020 en 2021 is de AOW-leeftijd gelijk gebleven, maar in 2022 stijgt deze weer. Met 3 maanden deze keer. Iedere inwoner van Nederland die in 2022 66 jaar en 7 maanden wordt, krijgt vanaf dat moment een maandelijkse AOW-uitkering.

Ook de komende 2 jaar stijgt de AOW-leeftijd, tot 67 jaar in 2024 en 2025. Vanaf 2026 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de gemiddelde levensverwachting van de inwoners van Nederland. Als de levensverwachting met 1 jaar stijgt, gaat ook de AOW-leeftijd omhoog. Niet met een jaar, maar met 8 maanden. Zo blijft de AOW toch betaalbaar.

De overheid maakt de AOW-leeftijd 5 jaar van te voren bekend. Nu is al bekend dat in 2026 en 2027 de AOW-leeftijd 67 jaar blijft.

Wilt u weten wanneer uw AOW ingaat?

Daar bent u zo achter. Ga naar de website van de SVB, vul uw geboortedatum in en klik op ‘Bekijk’. U ziet gelijk wat uw AOW-leeftijd is!

Vragen?

Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.