Nieuws

Weet u alles van pensioen?

We weten steeds meer over ons pensioen! Tenminste, dat denken we. Toch blijkt onze kennis niet zo goed. En om in beweging te komen voor ons pensioen? Dat valt ook nog niet mee.

Hierover leest u in de Pensioenmonitor 2020. Dat is een onderzoek dat Wijzer in Geldzaken elke twee jaar uitvoert. We lichten er 3 highlights uit.

1. Pensioenkennis stijgt, maar is nog niet zo goed

We weten inderdaad meer. Maar nog niet genoeg. Meer dan de helft van de ondervraagden weet niet hoe hoog het eigen pensioen straks ongeveer is. Zij weten ook niet hoe je meer pensioen kunt opbouwen. En maar een derde weet hoeveel inkomen er straks eigenlijk nodig is.

2. Wakker liggen over uw pensioen

Vergeleken met twee jaar eerder zijn er meer mensen bezorgd. Ze weten niet of hun pensioen straks wel genoeg is om van te leven. De zorgen leiden bij een derde van de ondervraagden zelfs tot gepieker ’s nachts.

3. U verdiepen in pensioen is wel belangrijk, maar …

Opvallend is dat ruim de helft van de ondervraagden het belangrijk vindt om veel te weten over zijn pensioen. Toch verdiept maar minder dan een kwart zich er in. Vaak denken mensen dat het veel meer tijd kost dan het geval is. En dat is jammer. Want ruim een derde van de 55-plussers had achteraf wel eerder iets willen doen aan zijn pensioen.

Hoe staat het met uw pensioenkennis?

De online tool Goed op weg naar jouw pensioen geeft in een paar stappen inzicht in hoeveel u weet van uw pensioen. U krijgt daar ook tips.

Wilt u weten hoeveel er voor u is?

  • Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website. Daar staat hoeveel er voor u is bij ons fonds.
  • Hebt u meerdere werkgevers gehad? Log dan in op de nationale pensioenwebsite Mijnpensioenoverzicht.nl om te kijken hoe uw pensioen ervoor staat. Daar ziet u uw totale pensioen, inclusief uw AOW.