Nieuws

Geen verlaging van de pensioenen in 2020

Het is zeker: we hoeven de pensioenen in 2020 niet te verlagen. Onze dekkingsgraad was op 31 december 2019 hoger dan de kritieke grens. Er is wel een reële kans dat we de pensioenen in 2021 toch moeten verlagen. Of in de komende jaren daarna. Of dat nodig is, hangt af van de ontwikkeling van onze financiële situatie.

Verlaging in 2020 niet nodig

Er was een serieuze kans dat we de pensioenen in 2020 moesten verlagen. Gelukkig is dat niet nodig. De rente ging de laatste maanden van 2019 iets omhoog en de beleggingen deden het goed. Daardoor was onze dekkingsgraad op 31 december 2019 hoger dan de kritieke grens.

Er is wel een reële kans dat we de pensioenen in 2021 of in de jaren daarna moeten verlagen. Het hangt af van de ontwikkeling van onze financiële situatie. Vooral de aanhoudende lage rente blijft een punt van zorg. Als de rente laag is, moeten we meer geld opzij leggen om in de toekomt alle pensioenen te kunnen betalen.

Meer informatie

Op deze website plaatsen we elke maand onze dekkingsgraad. Als we weten of en wanneer we de pensioenen moeten verlagen, informeren we u daarover.