Nieuws

PHJ reageert op Nieuwsuur

PHJ heeft de werknemers van aangesloten bedrijven goed in beeld. Nieuwsuur zei iets anders in de uitzending van maandag 18 november 2019. Nieuwsuur haalt dit uit een intern rapport. PHJ heeft dat rapport zelf laten opstellen. Dat was eind 2017, toen het fonds zijn administratie overbracht van Syntrus naar AZL. PHJ heeft de situatie ná dat rapport extra gecontroleerd. Er bleek geen reden voor groot alarm.

Extra controle

Er zouden werknemers zijn die pensioen zouden moeten opbouwen, maar voor wie geen premie wordt afgedragen. Dat haalt Nieuwsuur uit het rapport, opgesteld door EBCC. Het rapport was voor PHJ aanleiding voor nader onderzoek. Bij onze extra controle bleek iets anders. Voor vrijwel alle werknemers is wél premie betaald. Ook voor werknemers die in dienst zijn bij moeder-dochterondernemingen. Over hen ontstond de twijfel in het rapport van EBCC.

Voortdurend aan het werk voor uw pensioen

Het bestuur van PHJ vindt het vervelend dat het fonds zo in het nieuws gekomen is. Het is onze taak om voor alle werknemers van alle aangesloten werkgevers het pensioen te regelen waar ze recht op hebben. Daar werken we voortdurend aan. Eerstvolgende belangrijke controle-stap is een aansluiting te krijgen met de administratie van het UWV. Deze aansluiting verwachten we in 2020 te krijgen.