Wat krijgt u in onze pensioenregeling?

U blijft voor een deel pensioen opbouwen als u arbeidsongeschikt bent

arbeidsongeschiktheidspensioen.png 

Als u ziek wordt, betaalt uw werkgever uw salaris door. U blijft dus ook pensioen opbouwen. Bent u langer dan 2 jaar ziek? Dan bent u arbeidsongeschikt. Het UWV beoordeelt of u een uitkering van de overheid krijgt. U leest meer op uwv.nl

Als u minstens 35% arbeidsongeschikt bent, blijft u toch pensioen opbouwen
U betaalt daarvoor dan geen premie meer. Ons pensioenfonds betaalt uw premie. Dit geldt alleen voor het deel dat u arbeidsongeschikt bent. Bent u helemaal arbeidsongeschikt? Dan betalen wij uw hele premie. Voor de premie kijken we naar uw salaris op uw 1e ziektedag. Werkt u nog voor een deel? Dan blijft u voor dat deel op de normale manier pensioen opbouwen. U en uw werkgever betalen samen de premie. 

Zo werkt het
In dit schema leest u hoeveel pensioen u blijft opbouwen op onze kosten. Voor uw arbeidsongeschiktheid kijken we naar de regels van het UWV:

U bent arbeidsongeschikt voor:

U blijft dan pensioen opbouwen voor:

0 tot 35%

0%

35 tot 55%

45%

55 tot 80%

65%

80 tot 100%

100%


Dit geldt als u een WIA-uitkering krijgt. Heeft u nog een WAO-uitkering volgens de oude wettelijke regels? Dan zijn de percentages anders. 

Laat het ons weten als u arbeidsongeschikt wordt
Wordt u arbeidsongeschikt? En wilt u pensioen blijven opbouwen? Geef dit altijd aan ons door. Dit doet u via Contact. U krijgt dan een aanvraagformulier van ons. Stuur uw gegevens terug samen met een kopie van de brief van het UWV. Wij kunnen uw pensioen dan snel voor u regelen. 

Wordt u méér of minder arbeidsongeschikt? Geef dit dan ook direct aan ons door. We zorgen dat de opbouw van uw pensioen doorloopt voor het deel dat u arbeidsongeschikt bent.

reglement.png

Meer weten over...

...uw pensioen bij ons? Ga naar laag 3. U vindt ook veel informatie en antwoorden op de website.
…uw pensioenbedragen? Kijk in Mijn Pensioencijfers. Of op mijnpensioenoverzicht.nl voor uw totale pensioen.