Hoe bouwt u pensioen op?

Uw opbouwpercentage

opbouw.png

Elk jaar bouwt u pensioen op over een deel van uw bruto salaris in dat jaar:

 

  • Van dat salaris halen we eerst de franchise af. U krijgt namelijk later ook AOW van de overheid. Daar houden wij rekening mee bij de opbouw van uw pensioen.
  • Het salaris dat overblijft is uw pensioengrondslag. Daarover bouwt u 1,738% aan ouderdomspensioen op. Dit is het opbouwpercentage in 2020.
  • Werkt u parttime? Dan is uw salaris lager dan als u 100% werkt. U bouwt dus minder pensioen op. U betaalt ook minder premie.
  • U bouwt pensioen op tot een maximumsalaris van € 57.232,- bruto per jaar in 2020. U betaalt ook geen premie boven dit salaris.

Een voorbeeld
Uw salaris is € 34.584,- bruto per jaar. De franchise is € 15.951,-. U bouwt dus over € 18.633,- pensioen op. Dit is uw pensioengrondslag. U bouwt daarover 1,738% ouderdomspensioen op. Dit is € 324,- in dat jaar. Het ouderdomspensioen dat u straks krijgt is een optelsom van alle jaren dat u werkt. We tellen daar uw verhogingen bij op. Die krijgt u elk jaar als dit financieel kan. Dit heet toeslagverlening.  

Als uw salaris hoger is dan € 57.232,-
Maakte uw werkgever afspraken met ons? Dan bouwt u ook pensioen op boven uw salaris van € 57.232,-. U doet dat in onze excedentregeling. En over uw salaris boven die grens. Het opbouwpercentage is ook in deze regeling 1,738%. U leest meer bij Wat krijgt u in onze pensioenregeling? Kijk bij Ouderdomspensioen.

reglement.png

Meer weten over...

... uw pensioen bij ons? Ga naar laag 3. U vindt ook veel informatie en antwoorden op de website. 
... uw eigen pensioenbedragen? Kijk op Mijn Pensioencijfers.
... uw totale pensioen? Kijk op mijnpensioenoverzicht.nl.