Nieuws

Werkgevers: tijdelijke maatregel voor de betaling van uw pensioenpremie

Het zijn ongewone tijden. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus raken ons allemaal. Wij begrijpen dat deze situatie gevolgen heeft voor uw bedrijfsvoering. De overheid heeft hiervoor de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aangekondigd. Verder heeft ons fonds een tijdelijke maatregel ingesteld voor de betaling van de pensioenpremie.

Steun van de overheid

Via de NOW-regeling kunt u geld aanvragen om de salarissen van uw werknemers te betalen. U krijgt dan geld van het UWV. Het duurt even voordat UWV de voorschotbetaling doet.

Betaaltermijn premienota

De nota’s voor de pensioenpremie hebben normaal gesproken een betaaltermijn van 14 dagen. Om u iets meer ruimte te geven, verlengen we die termijn naar 28 dagen. Dat geldt vanaf de voorschotnota van april, die op 15 april wordt verzonden.

Kunt u op dit moment de pensioenpremie niet betalen?

Hebt u acute problemen bij het nakomen van uw financiële verplichtingen? Stuur ons dan een e-mail met het verzoek om per direct een betalingsregeling te treffen. Dit kan alleen als u ook gebruik maakt van de NOW-regeling. Stuur een kopie van uw aanvraag van de NOW mee met uw e-mail.

Wat doet het bestuur?

Het bestuur heeft een crisisteam ingericht dat de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Er is wekelijks overleg. Ons fonds doet er alles aan om in deze situatie goed te blijven functioneren.

Hebt u vragen?

PHJ volgt de ontwikkelingen op de voet. Wij houden u op de hoogte. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Wij wensen u en uw werknemers veel gezondheid en succes in deze onrustige tijden.