Nieuws

Snel uw pensioenzaken regelen? Dat kan nu digitaal!

Mijn Pensioencijfers is onze nieuwe online omgeving waarin u zelf een aantal zaken voor uw pensioen kunt regelen. Als gevolg van onze verhuizing, werken nog niet alle functionaliteiten. Maar het is zeker de moeite waard om al eens in te loggen.

Direct regelen

In Mijn Pensioencijfers kunt u eenvoudig zelf een aantal pensioenzaken regelen. U logt in met uw DigiD, vervolgens kunt u bijvoorbeeld:

  • Uw gegevens controleren.
  • Een correspondentieadres invoeren, als dat afwijkt van uw woonadres.
  • Een verhuizing in of naar het buitenland doorgeven.
  • Uw pensioen verdelen met uw ex-partner.

Geef uw e-mailadres door

Wij willen het liefst zo veel mogelijk digitaal met u communiceren. Dat is sneller, goedkoper en milieuvriendelijker dan papier. Daarvoor hebben we natuurlijk wel uw e-mailadres nodig. In Mijn Pensioencijfers is dat in een paar klikken geregeld.

Straks: uw pensioencijfers en de pensioenplanner

We zijn nog druk bezig met het verwerken van al uw financiële pensioengegevens in de administratie van AZL. Zodra dat is afgerond, ziet u in Mijn Pensioencijfers ook uw opgebouwde pensioen en uw te verwachten pensioen. We verwachten dat dat dit najaar geregeld is. Hebt u een partner? Dan laten we ook zien welke uitkering hij of zij kan verwachten als u overlijdt.

Tot slot is er straks ook weer een pensioenplanner voor u beschikbaar, zodat u kunt uitproberen welke financiële gevolgen pensioenkeuzes hebben. U kunt dan bijvoorbeeld zien wat uw verwachte pensioenuitkering wordt, als u eerder met pensioen gaat.