Nieuws

Het coronavirus en uw pensioen bij PHJ

Heel Nederland wordt geraakt door de gevolgen van het Coronavirus. Ook ons pensioenfonds. De situatie zorgt voor onrust en onzekerheid. Misschien hebt u daarom vagen over uw pensioen bij ons fonds. Wij zetten een paar zaken voor u op een rij.

Werknemers: de opbouw van uw pensioen gaat door

U vraagt zich misschien af of de opbouw van uw pensioen door de coronacrisis in gevaar komt. Dat is niet zo. De opbouw gaat gewoon door. Ook als uw werkgever steun bij de overheid heeft aangevraagd.

Komt het pensioen voor uw partner in gevaar?

Mocht u onverhoopt overlijden terwijl u in onze branche werkt, dan heeft uw partner recht op partnerpensioen van ons fonds. Dit verandert niet door de coronacrisis.

Gepensioneerden: de betaling van uw pensioen gaat door

Onze uitvoerder AZL keert de pensioenen gewoon op tijd uit. Dat is op de 23ste van elke maand. Valt de 23ste in het weekend of op een feestdag, dan is de betaling op de vrijdag ervoor.

Onze dekkingsgraad daalt

Het coronavirus heeft wel invloed op onze financiële positie. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus gaan bedrijven op slot en stagneert de economie. Dat is niet goed voor onze beleggingen. De situatie heeft ook invloed op de rente. Doordat beleggers vluchten naar veilige havens, daalt de rente nog verder. Het gevolg is dat onze financiële positie verslechterd. Dat is te zien aan onze dekkingsgraad; die is de afgelopen maanden verder gedaald.

Wat doet het bestuur?

Het bestuur heeft een crisisteam ingericht dat de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Er is wekelijks overleg. Ons fonds doet er alles aan om in deze situatie goed te blijven functioneren. We kijken ook naar hoe we de werkgevers in onze branche het beste kunnen ondersteunen.

Contact

Wij wensen u een goede gezondheid toe. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice helpt u graag.