Corona informatie werkgevers

Ons fonds volgt de ontwikkelingen in de sector en vragen die u stelt op de voet. We doen er alles aan om te kijken hoe wij bedrijven kunnen helpen in deze crisistijd. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en maatregelen die wij nemen.

NOW-maatregel van de overheid

Met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) probeert de overheid te voorkomen dat werknemers hun baan en inkomen kwijtraken door de coronacrisis. Vanaf 6 april kunt u een aanvraag hiervoor indienen bij het UWV. De NOW-maatregel biedt werkgevers voor maximaal 90% een tegemoetkoming in de loonkosten.

Maakt u gebruik van deze maatregel? Dan krijgt u geld van UWV. Het duurt even voordat het UWV de voorschotbetaling doet. Hopelijk geeft onderstaande tijdelijke maatregel voor betaling van de premie u iets meer ruimte. Wilt u meer lezen over deze NOW-maatregel, ga dan naar www.uwv.nl.

Betaaltermijn nota’s verruimd

U ontvangt elke maand een nota voor de pensioenpremie. Die nota’s hebben normaal gesproken een betaaltermijn van 14 dagen. Om u iets meer ruimte te geven, verlengen we die termijn naar 28 dagen. Dat geldt vanaf de voorschotnota van april, die op 15 april wordt verzonden.

Betalingsproblemen door coronamaatregelen

Hebt u acute problemen bij het nakomen van uw financiële verplichtingen? Stuur dan een e-mail naar werkgever@bpf-phj.nl met het verzoek om een betalingsregeling te treffen. Dit kan alleen als u ook gebruik maakt van de NOW-regeling. Stuur een kopie van uw aanvraag van de NOW mee met uw e-mail. Samen met u zoeken wij naar een passende oplossing.

Géén wijzigingen in de pensioenadministratie door NOW

Maakt uw bedrijf gebruik van de NOW-maatregel? Dan verandert er niets aan de pensioenadministratie. De pensioengrondslag wijzigt niet. U blijft het salaris van uw werknemer voor 100% betalen (ongeacht hoeveel uw werknemer werkt) en dus ook dezelfde premie inhouden op dat salaris en dezelfde premie (samen met uw deel) betalen aan het fonds.

Hebt u vragen?

Op deze website vindt u ook veelgestelde vragen over dit onderwerp. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.