Corona informatie deelnemers

Ons fonds volgt de ontwikkelingen in de sector en de vragen die u stelt op de voet. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en maatregelen die wij nemen.

Onze dienstverlening aan u gaat gewoon door, zoals u van ons gewend bent. Door het coronavirus regelen we achter de schermen sommige zaken net wat anders. Maar daar merkt u hopelijk zo weinig mogelijk van.

De opbouw van uw pensioen gaat door

U vraagt zich misschien af of de opbouw van uw pensioen door de coronacrisis in gevaar komt. Dat is niet zo. De opbouw gaat gewoon door. Ook als uw werkgever steun bij de overheid heeft aangevraagd.
Ontvangt u pensioen?

De betaling gaat door

Onze uitvoerder AZL keert de pensioenen gewoon op tijd uit. Dat is op de 23ste van elke maand. Valt de 23ste in het weekend of op een feestdag, dan is de betaling op de vrijdag ervoor.

Onze dekkingsgraad daalt

Het coronavirus heeft wel invloed op onze financiële positie. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus gaan bedrijven op slot en stagneert de economie. Dat is niet goed voor onze beleggingen. De situatie heeft ook invloed op de rente. Doordat beleggers vluchten naar veilige havens, daalt de rente nog verder. Het gevolg is dat onze financiële positie verslechterd. Dat is te zien aan onze dekkingsgraad; die is de afgelopen maanden verder gedaald.

Wat doet het bestuur?

Het bestuur heeft een crisisteam ingericht dat de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Er is wekelijks overleg. Ons fonds doet er alles aan om in deze situatie goed te blijven functioneren. We kijken ook naar hoe we de werkgevers in onze branche het beste kunnen ondersteunen.

Hebt u vragen?

Op deze website vindt u ook veelgestelde vragen over dit onderwerp. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Misschien moet u iets langer wachten dan u gewend bent. Maar onze klantenservice staat voor u klaar.